Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

pentru alergare si intarire - Stafete - stafeta cercurilor din lemn, merelor, avioanelor

STAFETA CU CERCURI DIN LEMN
Educatoarea imparte efectivul grupei in doua echipe, egale ca numar, asezate pe siruri, inapoia unei linii de plecare, inaintea echipelor, la distante egale, se plaseaza 2 cercuri din lemn.
La comanda educatoarei, primii din fiecare echipa alearga spre primul cerc, il ridica, trec prin el, il pun la loc si alearga spre al doilea, cu care procedeaza la fel, apoi se intorc cit mai repede la echipele lor, ii ating pe urmatorii si se asaza la coada sirurilor. Cistiga echipa care termina prima.

STAFETA MERELOR
Copiii sunt impartiti in mai multe echipe, egale ca numar, asezate pe siruri, inapoia liniei de plecare. La 3—4 metri de aceasta se fixeaza un steguilet care marcheaza locul de intoarcere.
Primii din fiecare echipa au cite un mar, pe care il asaza pe cap in echilibru.
La comanda educatoarei, primii pornesc spre stegulet il ocolesc, apoi se intorc la echipele lor si transmit marul urmatorului. Acela care ajunge primul cistiga 1 punct pentru echipa sa.
Daca in timpul deplasarii unui copil ii cade marul de pe cap, el trebuie sa reia cursa, indiferent de locul unde se afla.

In final este declarata cistigatoare echipa care are cele mai multe puncte.

STAFETA AVIOANELOR
Toti copiii sunt dispusi in formatie de cerc, iar in mijloc sta educatoarea, care tine in mina un avion confectionat din carton. Pentru inceperea jocului, educatoarea da avionul unui copil care inconjura cercul o data si cand ajunge la locul de unde a plecat preda avionul celui din dreapta. Acesta procedeaza la fel s.a.m.d. pana alearga toti copiii. cand avionul ajunge din nou la primul acesta alearga la mijlocul cercului si-l preda educatoarei.

STAFETA CU JUCARII
Pe terenul de joc se delimiteaza o pirtie de stafeta sub forma de patrat, cu laturile de 10—15 m si in fiecare din cele patru colturi ale patratului se deseneaza cite 2 cercuri. Colturile se numeroteaza de la 1 la 4.

In cercurile din coltul nr. 2 se plaseaza cite un soricel, in cele din coltul nr. 3 cite o pisica, iar in coltul nr. 4 cite un catel.
Copiii ramasi se impart in doua echipe, egale ca numar, dispuse pe siruri in coltul nr. 1, cu mult in afara patratului.
Primii din fiecare echipa asteapta comanda in cercurile din coltul nr. 1.
Jocul se desfasoara sub forma de stafeta, fiecare schimb avind de parcurs un circuit intreg, de-a lungul patratului, cu o jucarie in mina.
La comanda educatoarei, cei 2 din primul schimb alearga pana la coltul nr. 2, iar cu soriceii alearga spre coltul nr. 3, ii lasa acolo si iau pisicutele, alearga la coltul nr. 4, lasa pisi-cutele si iau catelusii, apoi alearga sa-i transmita urmatorilor din echipe. Acestia alearga sa-i aseze in continuare in cercul nr. 2 s.a.m.d. pana termina toti copii.

STAFETA VESELA

Terenul de joc este marcat pe o lungime de 100 m, traseul stafetei fiind circular. Colectivul este impartit in echipe de cite 10—12 jucatori, asezate pe traseu pentru schimburi. Fiecare echipa poarta un semn distinct, vizibil, pentru a putea fi usor deosebiti- Jucatorii au de efectuat urmatoarele actiuni :

— primiul schimb, alergare in saci ;
— al doilea schimb executa alergarea combinata cu sarituri peste coarda;
— al treilea schimb trebuie sa parcurga distanta de 30 m pe doua bucati din carton prin sarituri sau pasind pe bucatile respective pe care le pun pe sol in fata (sint obligati sa calce numai pe ele) ;
— al patrulea schimb executa din alergare aruncarea si prinderea unei mingi mici cu o singura mina, cel putin de 10 ori de-a lungul traseului pe care il are de parcurs ;
— al cincilea schimb se deplaseaza lovind o minge de fotbal in sol ou minia pana ajunge la schimbul al saselea, oare prinde mingea si o transmite odata cu stafeta ;
— al saselea lasa mingea jos si o loveste usor cu piciorul si inainte de a ajunge la schimbul urmator o ridica tot cu piciorul in sus, o prinde si o transmite miai departe ;
— al saptelea schimb alearga spre directia de deplasare, tinind pe palme un baston de gimnastica. Daca ii cade bastonul, il ridica, il asaza pe palme si continua cursa.
Pentru schimbul urmator fiecare echipa are 2 concurenti care primesc stafeta si alearga catre linia de sosire cu o caldare plina cu apa. Ei trebuie sa alerge fara sa o verse si dupa ce ajung la linia de sosire pun caldarea jos si predau stafeta conducatorului jocului


Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact