Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

pentru alergare si intarire - Jocuri de miscare, cursa culorilor, perechilor, spate in spate

CURSA CULORILOR
Colectivul de copii este impartit in grupe de cite 4, asezate in formatie de cerc. Componentii fiecarei grape au legata la mina o banda de o anumita culoare, pentru ca grupele sa se distinga intre ele.
La comanda educatoarei, 2 copii din grupe diferite alerga prin afara cercului pana ce ajung la locurile de plecare. Acela care a revenit mai repede la loc cistiga 1 punct pentru grupa lui. Educatoarea da o noua comanda si alti 2 corii din celeilalte gnupe continua jocul.
Echipa care obtine mai multe puncte la sfirsitul jocului este declarata cistigatoare.

DRUM LUNG
Copiii sunt impartiti in doua echipe, egale ca numar, asezate pe siruri, inapoia liniei de plecare. Inaintea fiecarei echipe, la distante egale, se fixeaza 4 stegulete. La comanda educatoarei, primii din fiecare echipa alearga in zigzag, ocolind toate steguletele, apoi se intorc la loioul de plecare, ii ating pe urmatorii si se asaza la coada sirului. Jocul continua pana ce alearga toti copiii. Echipa al carei ultim component trece primul linia de plecare este declarata cistigatoare.
La comanda educatoarei, primii din fiecare echipa deschid valiza, imbraca sortul, bascul, isi innoada fularul la git, deschid umbrela si alearga cu valiza in miina, inconjiurind semnul. La intoarcere inchid umbrelele si se dezbraca de tot echipamentul, apoi transmit valizele urmatorilor care continua jocul, iar ei se asaza la coada sirurilor.
Cistiga echipa al carei ultim component termina primul dezechiparea si asezarea valizei pe linia de plecare.

STAFETA JUCARIILOR
Copiii sunt impartiti in doua echipe, egale ca numar, asezate pe siruri, inapoia liniei de plecare. Inaintea fiecarei echipe se deseneaza doua cercuri. In primul cerc se pune o papusa, iar in al doilea un ursulet.
La comanda educatoarei, primii din fiecare echipa alearga spre cercuri, culeg jucariile, revin la propriile echipe, le transmit urmatorilor, dupa care se asaza la coada sirurilor. Urmatorii alearga si asaza jucariile in cercuri s.a.m.d. Echipa care termina prima este cistigatoarea.

CURSA PERECHILOR
Efectivul grupei este impartit in doua echipe, egale ca numar, asezate pe siruri, inapoia liniei de plecare. Inaintea fiecarei echipe, la citiva metri, se deseneaza cu creta pe sol un cerc mare, in ciare se plaseaza cite un copil, „stingherul".

La comanda educatoarei, „stingherii" alearga la echipele lor, ii iau pe primii si impreuna cu ei se intorc in cercuri. „Stingherul" ramine in cerc, iar cel adus alearga sa-tl ia pe urmatorul copil din echipa. In felul acesta, de fiecare data, cel adus se intoarce pentru a-l lua pe urmatorul. Cistiga echipa care ajunge prima cu toti componentii in cerc.

CURSA SPATE IN SPATE
Copiii sunt impartiti in doua echipe, egale ca numar, asezate pe perechi inapoia liniei de plecare. Perechile sunt asezate spate in spate, apucat reciproc la nivelul coatelor. Inaintea echipelor, la o distanta de aproximativ 10 m, se traseaza linia de sosire. La semnalul educatoarei, primele perechi pornesc in alergare cu spatele spre linia de sosire. Aceea care ajunge prima cistiga 1 punct pentru echipa sa. Fiecare pereche porneste la semnal. Jocul continua pana ce alearga toate perechile. Cistiga echipa care acumuleaza cele mai multe puncte.


Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact