Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

pentru alergare si intarire - Cosul cu fructe, transportul merelor, hraneste viezurele, cursa cu doua scaune, stafeta cu trei ursuleti

COSUL CU FRUCTE
Copiii sunt impartiti in doua echipe, egale ca numar, asezate pe perechi, pe siruri, in afara liniei de plecare. Inaintea fiecarei echipe se afla cite un cos cu fructe : mere, pere, nuci etc.
La o distanta de 10 m inaintea echipelor se fixeaza un semn de intoarcere, marcat vizibil pe sol.
Primele perechi din echipe apuca cosurile de toarte si ia semnalul educatoarei alearga spre semnele marcate, le ocolesc, Sie intorc la echipele lor, predau cosurile perechilor urmatoare si se asaza la coada sirurilor.
Jocul se termina cand ultima pereche trece linia de plecare. Cistiga echipa oare a terminat prima.

TRANSPORTUL MERELOR
Copiii sunt impartiti in doua echipe, egale ca numar, asezate pe siruri, inapoia liniei de plecare pe care se asaza cite un cos cu mere. La o distanta de 8—10 m se plaseaza de asemenea cite un cos gol pentru fiecare echipa.
La seminalul educatoarei, primul copil ia un mar din cos si alearga spre cosul gol unde il depune. Dupa ce a lasat marul revine la loc, il atinge pe urmatorul care executa acelasi lucru s.a.m.d.
Echipa care termina prima transportarea merelor este declarata castigatoare.

HRANESTE VIEZURELE
Efectivul grupei este impartit in doua echipe, egale ca numar, asezate pe siruri. Fiecare are in mina o castana, o ghinda sau o nuca etc. Pe terenul de joc, inaintea fiecarei echipe, se deseneaza cite o spirala. La capatul fiecarei spirale se plaseaza cite un cos pe care se lipeste un viezure decupat.
La comanda data, primii lasa castanele in cosulete, se intorc, ii ating pe urmatorii, iar ei se asaza la coada sirului.
Cistiga echipa care a terminat prima.

CURSA CU DOUA SCAUNE
Copiii sunt impartiti in doua echipe, egale ca numar, aliniate pe siruri, inapoia liniei de plecare. In partea opusa a salii, inaintea fiecarei echipe, se plaseaza cite doua scaunele cu speteaza. De speteaza primului se leaga o funda.
La comanda educatoarei, primii din fiecare echipa alearga pana la primul scaunel, dezleaga funda si o leaga la al doilea. Se intorc la echipele lor, ii ating pe urmatorii si se asaza la coada sirurilor. Urmatorii dezleaga funda si o leaga pe primul scaunel s.a.m.d. Echipa al carei ultim component termina primul este cistigatoarea jocului.

CURSA SCAUNELOR

Efectivul grupei este impartit in doua echipe, egale ca numar, asezate pe siruri, inapoia liniei de plecare. Primii din fiecare echipa primesc cite un scaunel. In partea opusa a terenului de joc se deseneaza cite un cerc.
La comanda educatoarei, primii din fiecare echipa alearga pana la cerc, lasa scaunelul in interiorul acestuia, se asaza pe el si numara pana la 3 ; apoi se ridica, ia scaunelul si alearga cu el inapoi pana la linia de plecare, il preda urmatorului care procedeaza la fel, iar ei trec la coada sirurilor. Echipa care termina prima este declarata cistigatoare.

STAFETA CU TREI URSULETI
Efectivul grupei este impartit in trei echipe, egale ca numar, asezate pe siruri, inapoia liniei de plecare. Inaintea fiecarei echipe se deseneaza cite un cerc, in care se asaza cite un ursulet. La citiva metri de cerc se mai marcheaza un semn pe sol.
La comanda educatoarei, primul copil din fiecare echipa alearga spre cerc, se ghemuieste langa ursulet, il ia in brate, alearga spre semnul manost, il inconjura, apoi se inapoiaza la cerc, asaza ursuletul la loc, alearga la echipa sa, il atinge pe urmatorul si se asaza la coada sirului. Jocul continua pana cand toti copiii ajung la locuirile initiale. Cistiga echipa care termina prima.


Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact