Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Tarzan cele mai alese desene animate


Tarzan - desene animate - planse de colorat


Actor american, de origine germana, nascut în cartierul Freidorf (pe atunci Austro-Ungaria) din Timisoara la 2 iunie 1904. Parintii sai au emigrat în SUA când avea sapte luni, dar Weissmuller a sustinut ulterior ca s-ar fi nascut în Windber (Pennsylvania), probabil pentru a fi selectat în lotul national de natatie al SUA.

A murit la 20 ianuarie 1984, la Acapulco, în Mexic. Copil bolnavicios, a fost sfatuit de un medic sa se apuce de înot. Asa a ajuns de cinci ori campion olimpic la înot (1924-1928 ), detinatorul a 67 de titluri mondiale si 52 de titluri nationale. A detinut recordurile la stilul liber la toate probele de la 100 de yarzi la jumatatea de mila si a fost primul care a înotat 100 m sub un minut.

A devenit celebru prin seria de filme Tarzan, ecranizari inspirate de romanele lui Edgar Rice Burroughs. Seria de filme a început la studiourile MGM, cu Tarzan the Ape Man (Tarzan omul-maimuta), în 1932. Se povesteste ca în timpul revolutiei cubaneze, pe când Johny Weissmuller juca golf cu niste prieteni în Cuba, jucatorii s-au trezit înconjurati de revolutionari înarmati. Fara sa-si piarda cumpatul, Weissmuller a lansat celebrul strigat al lui Tarzan, iar soldatii, recunoscându-l, au fost foarte încântati sa escorteze grupul într-o zona sigura. Respectându-i-se dorinta, la înmormântarea sa, cosciugul a fost coborât în groapa având ca fond sonor celebrul strigat al lui Tarzan.     

 

Alte plase de colorat
Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact