Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Regele leu - Lion King cele mai alese desene animate


Regele leu - Lion King - desene animate - planse de colorat


Desenul animat "The Lion King" realizat de casa de productie Disney a fost inca de la lansare una dintre povestile preferate de cei mici, dar si de cei mari, atat prin calitatea naratiunii, cat si prin animatie excelent realizata si nu in ultirnul rand prin rnuzica ce compunea coloana sonora, rnelodia "Can You Feel The Love Tonight" castigand in 1994 un prerniu Oscar.

Povestea lui Sirnba, leutul care abia asteapta sa devina la randul sau rege, i-a tinut cu sufletul la gura pe rnicii telespectatori. Regele leu Mufasa, alaturi de sotia si regina sa, Sarabi, le prezinta tuturor anirnalelor impietrite de ernotie noul sau nascut, printul Simba, aclarnat ca viitorul mostenitor. 

Scar ii ucisese tatal si facuse ca intreaga vina sa cada asupra lui Simba, care este dus la marginea imparatiei de hiene pentru a fi ucis. Prea lenese, fiarele il lasa sa piece, chiar daca Scar nu va afla decat cand era deja prea tarziu. Scar devine noul rege, iar sub domnia sa regatul este la dispozitia hienelor, care nu ezita sa il transforme intr-un haos. Singur si fara prieteni, lui Simba i se alatura aproape imediat Timon si Pumbaa, un cuplu care a facut istorie dupa acest film si care avea sa aiba propriul serial. Adoptand felul vesel si liber de a fi al acestora, caracterizat prin fraza magica Hakuna Matata, Simba isi ignora propriile responsabilitati si se joaca asemeni unui copil, pana intelege ca este momentul sa isi recastige tronul. Intalnirea si lupta cu una dintre vechile sale prietene, Nala, ii amintesc de faptul ca este rege si ca locul sau este pe tron. Asa ca se intoarce in Taramurile mandriei, insotit de prietenii sai, si isi ocupa locul in Cercul Vietii, devenind un invingator cu suflet de copil. Dupa o scurta lupta cu Scar, care recunoaste ca el este adevaratul ucigas, si un razboi in toata regula intre Simba si prietenii sai si haitele de hiene, binele invinge. Scar incearca din nou sa il ucida pe Simba, dupa ce fusese iertat, dar atacul lui isi greseste tinta si fostul rege se prabuseste printre hienele flamande, care uita ca acesta a fost candva conducatorul lor. Simba devine noul rege, alaturi de regina sa Nala, iar nu peste mult timp Ii se naste si primul mostenitor, pe care animalele il primesc asa cum odinioara il primisera si pe micul print Simba : prin rasete, muzica, dansuri si veselie generala.

Vocile au fost asigurate de mai multi actori foarte cunoscuti, intre care Matthew Broderick, Jeremy Irons, Nathan Lane, si Emie Sabella - care au ajutat la nasterea unei povesti putin triste la inceput, plina de umor si frumusete dupa aceea, o naratiune care are toate sansele sa intre in topul celor mai reusite realizari ale Disney.

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact