Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Pinocchio - Pinochio cele mai alese desene animate


Pinocchio - Pinochio - desene animate - planse de colorat


In 1940, este lansat Pinocchio, animatia de lung-metraj a lui Walt Disney, despre o papusa de lemn care isi doreste sa devina om.

Filmul a fost produs in urma enormului succes al peliculei Alba-ca-Zapada si cei sapte pitici si a fost al doilea film animat de lung-metraj produs de Walt Disney Productions. Considerat astazi un clasic, pelicula nu a dobandit succes comercial cand a fost lansata pentru prima oara, in 7 februarie 1940, iar Disney a recuperat doar aproximativ jumatate din bugetul sau de 2,3 milioane de dolari.


Unii critici sutin ca este cel mai bun film clasic al lui Disney. Pinocchio are o consistenta globala a imaginilor animate care nu e regasita si la Alba-ca-Zapada (problemele tehnice minore ale peliculei fiind insa solutionate ulterior) si inutila in pelicula Fantasia, datorita structurii sale episodice. Gradul inalt de maiestrie a animatiei din Pinocchio este absent in Dumbo, care prin comparatie pare plat si necizelat. Se poate sustine ca nivelul de maiestrie in animatie a Studiourilor Disney a culminat, odata cu Pinocchio. Acest nivel a fost in continua scadere in urmatorii 50 de ani, accentul fiind pus pe gasirea unor cai de a reduce munca si de a mentine scazute cheltuielile.     

 

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact