Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Mickey Mouse cele mai alese desene animate


Mickey Mouse - desene animate - planse de colorat


Soricelul s-a nascut in tren

Tanarul Walt Disney l-a creat din plictiseala, in timpul unei calatorii cu trenul. Mickey Mouse a aparut pe ecran in 18 noiembrie 1928, in desenul animat "Steamboat Willie", in New York.

Succesul acestui personaj de desene animate a adus companiei Disney venituri de cateva miliarde de dolari, consolidandu-i suprematia pe piata producatorilor de film de desene animate. Mickey Mouse a aparut in peste 140 de filme, in carti pentru copii, precum si pe o serie de produse comerciale, de la ceasuri si jucarii pana la pijamale. Anul viitor, celebrul soricel va fi prezentat in filmul de desene animate "Twice Upon a Christmas", in care se vor folosi imagini generate pe calculator.     

 

Walt Disney (1901-1966)
Divertismentul insemna pentru el cu mult mai mult decat un joc de copii. Regizor plin de talent si producator de film, rege al animatiei pentru cateva decenii, Walt Disney a imaginat o galerie de personaje nemuritoare. Mickey Mouse deschide seria antropomorfismului sau creator; ii urmeaza la fel de celebrii Donald Duck, Goofy sau Pluto care s-au aflat intre aceia care, in timpul Marii Crize, au sustinut moralul americanilor si, mai tarziu, au fermecat publicul din lumea intreaga. Vizionar multimedia, cineast-reper pentru intreaga evolutie ulterioara a genului, Disney intra in istoria filmului ca realizator al primului lung-metraj de animatie: Alba ca Zapada si cei sapte pitici. Si, de parca toate acestea nu erau de ajuns, om de afaceri inventiv, el a facut din numele Disney marca de elita a industriei divertismentului. In 1931
i se decerneaza un Oscar onorific pentru crearea lui Mickey Mouse. In 1941, inca un Oscar onorific: pentru „contributia exceptionala la evolutia folosirii sunetului prin filmul Fantasia, precum si premiul Irving Thalberg. Astazi numele sau este sinonim cu distractia de familie.
Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact