Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

curiozitati din sport - Unde a aparut tenisul?

Precursorul tenisului de astazi se poate sa fi fost un joc cu racheta practicat in Franta cu 800 de ani in urma. Se juca intr-un local dotat cu loja, porti si tavan suspendat. Trecerea de la acest joc la tenis a avut loc datorita maiorului armatei britanice Walter Clopton Wingfield, care a preluat regulile fundamentale ale acestui joc si le-a aplicat unui joc in aer liber. A prezentat noul joc in 1873, in timpul unei receptii in aer liber de la Nantclwyd, in Tara Galilor.

Americana Mary Outerbridge a introdus tenisul in Statele Unite. A invatat sa joace in Bermude si la intoarcerea sa si-a impartasit cunostintele. Primul turneu important de tenis s-a tinut in 1880 la Staten Island Club din New Brighton. Partidele se jucau pe terenurile vechi de cricket si baseball. Pana in 1881 nu erau reguli precise asupra echipamentului utilizat. Unele rachete erau triunghiulare, altele patrate, iar altele curbate.

Mingile erau de marimi diferite. Inaltimea plasei varia, la fel ca si dimensiunile terenului. Numai cand a fost instituita asociatia de tenis USLTA (United States Lawn Tennis Association) s-au stabilit reguli precise si a fost uniformizat echipamentul.


Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact