Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

curiozitati din sport - Cate sporturi cu mingea exista?

Sporturile care implica mingea sunt in jur de 50. In Italia, dintre cele 43 de federatii nationale recunoscute de CONI, 18 prevad folosirea balonului. In afara disciplinelor celor mai cunoscute, cum ar fi baschetul, voleiul, polo si fotbalul, sunt si sporturile care se servesc de bile, cum ar fi golful, tenisul, rugby-ul, tenisul de masa, canoea, gimnastica artistica si aruncarea greutatilor.

Mai exista si alte discipline, care nu sunt asociate Comitetului Olimpic National, dar care folosesc mingea: bowlingul, cricket-ul, squash-ul, pallapugno, un joc deosebit in care echipele formate din 4 jucatori fiecare se infrunta lovind in zbor, cu mainile infasurate in coarda de piele, o sfera de guma.

Acestor sporturi li se adauga baschetul pentru cei cu handicap si jocul bilelor, cu care se distrau copiii din Roma, si care este practicat astazi in Anglia, in cadrul unui campionat serios cu multi suporteri. Se inscriu pe lista si fotbalul florentin, un precursor al celui modern, si fotbalul galic, o combinatie intre rugby si fotbal.

Felurile de mingi implicate in aceste sporturi sunt clasificate si recunoscute in functie de dimensiuni si culoare: rosie pentru baseball-ul american, alba pentru cricket-ul englezesc si galbena pentru golf.Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact