Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

curiozitati din sport - CARE A FOST EDITIA CEA MAI INTRIGANTA?

Editia cel mai putin sportiva a fost cea de-a treia din epoca moderna, tinuta in 1904 la Saint Louis, in statul american Missouri. In timpul competitiei de inot in stil liber, inotatorul maghiar Zoltan Halmay a ajuns cu o fractiune de secunda mai inainte de americanul Scott Leary, dar judecatorul a consemnat victoria lui Leary.

Aceasta a provocat un scandal intre cei doi, care s-a aplanat numai dupa ce s-a hotarat repetarea competitiei, castigata de ungur. Maratonul a fost castigat de Fred Lorz din New York, dar in timp ce acesta urca pe podium, judecatorii au fost informati ca alergatorul a fost ajutat de un automobil pentru 17 km.

Victoria i-a revenit, prin urmare, celui care a ajuns al doilea, Thomas Hicks, dar si gloria lui a durat numai cateva minute, pana cand judecatorii au descoperit ca la al cincisprezecelea kilometru din parcurs, antrenorii lui i-au dat sa bea un albus de ou, stricnina si coniac.


Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact