Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

curiozitati din sport - Cand aparut Cupa Davis?

Cupa Davis a aparut in 1901 de la ideea tanarului student de la Harvard, Dwight Davis. Acesta a organizat pe terenurile din Logwood Cricket Club din Boston un turneu intre echipa britanica si cea americana. Ideea lui Davis a fost aceea de a propune o confruntare de tenisintre echipele nationale.

Cu aceasta ocazie, Davis i-a cerut unui bijutier din Boston sa topeasca sase kilograme de argint pentru a confectiona celebra si prestigioasa Cupa Davis, numita astfel in onoarea celui care a conceput-o.

Prima care a castigat cupa a fost echipa americana condusa de Davis insusi, cu punctajul de trei la zero. In cele ce au urmat, Davis a devenit presedintele Federatiei Americane de Tenis, pentru a trece la politica mai tarziu, in calitate de ministru de razboi si guvernator al Filippinelor. In decurs de aproape un secol, numai zece tari au reusit sa cucereasca cupa Davis. Italia a ajuns in finala de sapte ori, dar a primit cupa numai in 1976.


Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact