Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

curiozitati din sport - ARUNCAREA PITICULUI

Un joc nascut in Australia, care a starnit curiozitatea si indignarea intregii lumi (in unele state americane este interzis de lege), este aruncarea piticului (dwarf tossing). Piticul, odata echipat cu salopeta, casca si aparatoare pentru coate si genunchi, este apucat de doua manere plasate pe spate si aruncat cat mai departe cu putinta.

Exista mai multe specialitati ale jocului, cum ar fi aruncarea prin vitraliu sau prin cercul de foc. Recordul ii apartine lui Jimmy Leonard, care l-a aruncat pe Lenny the Giant la distanta de 9 metri si-l5 centimetri.

Si Europa de Nord este patria unor sporturi extravagante, cum ar fi aruncarea balegii de vaca, populara in Irlanda. In Elvetia si Finlanda se practica aruncarea cizmei stangi. Dimensiunile si greutatea cizmei sunt stabilite de reguli valabile in toata lumea: marime 43 si 950 de grame pentru barbati, marimea 38 si 650 de grame pentru femei. Recordul in categoria barbatilor este de 47 de metri.


Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact