Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

curiozitati despre om - Cine a fondat medicina clasica?

A fost medicul Hippocrat, care a trait la sfarsitul secolului al V-lea si inceputul secolului al IV-lea Î.C.

Formatia sa a inceput in scolile magico-sacerdotale: a studiat textele babiloniene si egiptene si si-a aprofundat cunostintele calatorind in Egipt, Scitia si Libia. Destul de repede, insa, s-a despartit de traditia magico-religioasa, pentru a crea o stiinta medicala caracterizata de o atitudine stiintifica si rationala fata de realitate.

Hippocrat a demonstrat ca bolile nu apareau din cauza spiritelor rele, ci erau consecinta unor disfunctii ale unei parti a corpului.

Practica sa medicala revolutionara a fost punctata de doua momente importante: o prima faza fondata pe observatii si cunostinte precise despre viata si boala pacientului (alimentatie, ambianta, simptome) si o a doua faza structurata pe un ansamblul de reguli si norme prestabilite, cu care se pot interpreta datele empirice si stabili ordinea: diagnostic-prognoza-terapie. Hippocrat a predat la scoala medicala din Cos si a scris carti de medicina adunate in Corpus hippocraticum.
Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact