Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

curiozitati despre istorie - Cand a inmormantat Vezuviul orasul Pompei?

In 24 august 79 d.C, Pompei, oras colonizat de romani din 91 i.C, a fost complet inghitit de un strat de 7 metri de cenusa produsa de eruptia Vezuviului. Dezastrul s-a intamplat tocmai cand se desfasurau lucrarile de reconstructie pentru repararea daunelor grave cauzate de un cutremur de pamant din 62 d.C. ()data cu Pompei, furia vulcanului a facut sa dispara si Herculaneum si Stabiae.

Cateva secole mai tarziu, orasul a devenit un punct de atractie pentru arheologi. In 1784, Cario di Borbone a ordonat primele sapaturi pentru a scoate la lumina ruinele Pompeiului. Strazile si edificiile descoperite au adus multe informatii despre viata acestei colonii romane. In multe dintre casele bogatilor recuperate dupa sapaturi si in vilele situate la nord de zidurile orasului, s-au gasit picturi, care confirmau stilul picturilor romane folosit intre secolele II i.C. si I d.C. Arta neoclasica din secolul al XVIII-lea a fost influentata considerabil de aceste descoperiri.


Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact