Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

curiozitati diverse - Stiati ca? - Cum se face un desen animat?Primul pas in conceperea unui desen animat il constituie storyboard-VX, adica descrierea detaliata a istoriei ce se vrea realizata. Nici un detaliu nu trebuie omis: fiecare umbra, perspectiva sau lumina vor exista numai daca sunt desenate pe hartie. Realizarea adevarata si propriu-zisa porneste de la primele desene, facute pe hartie. Pentru a obtine un prim fragment animat, sunt montate in rough-reels, rulouri pe care se desfasoara probele de filmare.

Daca iese bine, fotogramele sunt copiate pe cels (plansete), colorate, ordonate si fotografiate una dupa alta: e nevoie de 24 pentru o singura secunda de animatie. Mai demult, copiile se faceau de mana; astazi, computerul aduce o contributie deloc de neglijat. „Faza fotografica" este un moment foarte important pentru reusita desenului animat.

Evident, sunt fotografii realizate dupa o tehnica speciala, datorita folosirii camerei multiple, un aparat experimentat de Ub Iwerks (mana dreapta a lui Walt Disney), care ofera efecte incredibile de profunzime si tridimensionalitate a fundalurilor (adesea compuse din mai multe planuri) si a personajelor animate. Pana aici lipsesc numai efectele sonore: vocile, zgomotele de natura diversa si coloana sonora. Montajul final si ultimele retusuri, titlurile... si filmul e gata pentru sala.
Politica de confidentialitate
Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact