Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

curiozitati diverse - Stiati ca? - Cine a inventat flipper-ul?Originea flipper-ului (in engleza pinbalt) este legata de jocul englezesc „bagatela", format dintr-o suprafata inconjurata de opt gauri si una plasata in centru. Pentru a face jocul imprevizibil si distractiv, suprafata a fost inclinata si au fost introduse cuisoarele, numite in engleza pin, pentru a-i permite bilei, in engleza ball, sa salte.

Evolutia acestui joc a continuat si, in 1871, Montague Redgrave a introdus un resort care permitea lansarea bilei. Flipper-ul a devenit asa cum il cunoastem astazi numai in anii '30 ai secolului trecut. In Statele Unite, entuziasmul a fost atat de mare, incat a inceput imediat productia lui la scara larga. In 1931 a aparut primul model cu monede si in 1934 a fost introdus mecanismul cu tilt. In sfarsit, in 1974 i s-au aplicat parghiile (flippers) care il ajutau pe jucator sa respinga bila.

Stiati ca...
Primele recipiente din sticla au fost inventate de egipteni; dar deoarece nu aveau capace, acestea se foloseau numai la servirea bauturilor la masa. Primele vase din sticla suflata au aparut numai in anul 200 i. C.
Politica de confidentialitate
Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact