Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

curiozitati despre arta cinema - filme - stiati ca? - Cine foloseste „girafa"?

Girafa este o prajina extensibila, la extremitatea careia este prins un microfon, utilizabila atunci cand se transmite in direct un program televizat. Este tinuta ca si un fel de undita pentru pesti de microfonist, care incearca sa plaseze microfonul cat mai aproape de actori, fara insa sa intre in cadru.

FONOGRAFUL
Fonograful este singura persoana, in afara de regizor, care are autoritatea de a opri actiunea spunand stop, de fiecare data cand simte un zgomot prea mare pentru ca filmarea sa continue.
RUMORISTII
Atunci cand lipseste coloana de efecte, zgomotele sunt provocate in studiou de rumoristi, nemaipomeniti artizani ai sunetului, capabili sa simuleze orice zgomot.
COLOANA SONORA
Atunci cand se face o filmare sonora, se inregistreaza si zgomotele ambientale, in asa fel incat sa constituie asa-numita „coloana de efecte", compusa dintr-un cadru si muzica, dar lipsita de dialoguri. Aceasta coloana sonora este apoi amestecata cu vocile persoanelor care fac dublajul, care traduc vocile originale ale actorilor in limba tarii in care se proiecteaza filmul.


Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact