Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

curiozitati din tehnica - Stiati ca? - Ce a descoperit Joseph Priestley?

În 1774, chimistul englez Joseph Priestley a anuntat ca a descoperit unul dintre elementele ce intra in componenta aerului.

Pana atunci se credea ca aerul constituie el insusi un element. Descoperirea lui Priestley ilustreaza insa un fapt ce se petrece frecvent in stiinta. Desi, fara indoiala, Priestley a descoperit prezenta oxigenului in aer, el nu a fost primul care a facut acest lucru.

Un chimist suedez, pe nume Cari Scheele, il descoperise cu cateva luni inainte, iar dupa alte cateva luni, chimistul francez Antoine Lavoisier a continuat lucrarile lui Priestley, explicand ce este oxigenul si care este importanta acestuia pentru respiratie si ardere. De asemenea, el a fost cel ce i-a dat denumirea de „oxigen". Conlucrarea in domeniul cunoasterii stiintifice contribuie la o mai buna intelegere a lumii inconjuratoare. Nici o persoana nu poate potrivi, de una singura, toate piesele acestui „puzzle".

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact