Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Vulturul de mare
Animale Vulturul de mare modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Vulturul de mare cu cap alb, este probabil cel mai cunoscut dintre vulturi: el este emblema Statelor Unite ale Americii si este reperezentat pe monedele de un sfert de dolar si o jumatate de dolar. Anvergura aripilor sale poate depasi 2 m.

Traieste aproape pe toate continenetele, intotdeauna in apropierea marilor, sau lacurilor.

Ca toti vulturii, este un pradator redutabil, el se hraneste indeosebi cu pesti, pe care ii prinde la suprafata apei. Ocazional, poate sa atace si pasari ca floamingoul roz.

Ghearele lui ascutite sunt atat de puternice incat uneori se intampla sa nu se mai poate desprinde de prada; daca aceasta e prea mare, poate sa-l traga sub apa si sa-l innece!

Cuibareste de preferinta in copaci. Foloseste adeasea, ani la rand acelasi cuib. Femele depune aici doua oua, pe care le cloceste timp de 35 de zile. Puii isi iau zborul la varsta de doua luni.

Au in intregime culoarea cafeniesi pot fi confundati cu acvila regala. Asa cum se poate vedea in poze, atunci cand devin adulti vulturii de mare au capul si coada absolut albe.


Vulturul de mare alte poze si imagini
Poze Vulturul de mare Imagini colorate Vulturul de mare

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact