Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Vulpea polara
Animale Vulpea polara modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Aceasta vulpe are blana de culoare alba iarna si cafenie vara. Blana ei superba este, evident, foarte ravnita de catre vanatorii din America de Nord!

Vulpea polara se foloseste de coada ei lunga si groasa ca de un fular in timpul gerurilor naprasnice sau ca de o cuvertura atunci cand doarme.

Ea poseda un simt olfactiv remarcabil; este o alergatoare rapida si o buna inotatoare.

La sfarsitul iernii arctice, catre martie-aprilie, cuplurile se formeaza si pregatesc o vizuina pentru adapostirea viitorilor pui.

Aceste vizuini sunt utilizate generatie dupa generatie, putand fi vechi de 300 de ani. Dintre toate canidele, vulpea polara detine recordul numarului de pui la o nastere: ea are in medie 11 pui, dar acest numar poate spori pana la 22!

Masculul vaneaza si aduce hrana (mici rozatoare, pasari, bace si starvuri), in timp ce femela se ocupa de pui.

Cuplul ramane impreuna timp de circa 4 luni, pana ce puii ies din vizuina. In afara de om, principalii inamici ai vulpii polare sunt lupul, rasul si ursul alb.

Vulpea polara alte poze si imagini
Poze cu Vulpea polara

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact