Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Viespea
Animale Viespea modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Cu reputatia sa de „intepatoare", viespea are cota de popularitate scazuta. Totusi, de obicei ea nu inteapa decat daca se simte amenintata (e adevarat insa ca este destul de nervoasa).

Deci, daca prin farfuria ta se plimba vreo viespe, e mai bine sa nu te agiti si s-o ignori! Si, mai ales, inchide gura pentru ca nu cumva, din neatentie, sa fii intepat (o intepatura in gatlej poate fi foarte periculoasa!).

Exista unele viespi care prefera singuratatea, dar majoritatea sunt insecte sociale: ele traiesc in grup, ca albinele. Dupa trecerea iernii, o femela incepe constructia cuibului dintr-o pasta pe care o produce mestecand lemn si imbibandu-l cu saliva sa. Femela depune apoi ouale in celulele cuibului.

Fiecare ou va da nastere unei mici larve albe care se va transforma intr-o viespe. Un cuib poate adaposti intre cateva zeci si mai mult de o mie de indivizi (ca la viespile sociale).


Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact