Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Ursul polar
Animale Ursul polar modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Ursul alb este cel mai mare carnivor terestru; el poate atinge o lungime de 3,5 m si o greutate de 600 kg.

Traieste solitar in regiunea arctica (Polul Nord). Dotat cu un miros, un vaz si un auz foarte dezvoltate si avand o blana a carei culoare alba se confunda perfect cu cea a zapezii, acest urs este un redutabil vanator.

Isi doboara prada cu lovituri de laba de o forta incredibila si, dupa ce-si termina masa, ascunde cu grija resturile sub zapada, pentru a-si acoperi toate urmele!

Ursul alb se deplaseaza urmand migratiile prazii sale favorite: foca. El chiar traieste uneori toata vara pe un aisberg in deriva, daca acesta este locuit de multe foci.

Este un foarte bun inotator: poate inota cu usurinta pe distante de 10 km. Ursul polar nu hiberneaza cu adevarat.

Masculul vaneaza in general de-a lungul intregii ierni. In schimb, femela se protejeaza de vant si de frig intr-o crevasa de gheata, unde aduce pe lume 1 sau 2 ursuleti care au numai 25 cm si mai putin de 1 kg! in afara omului, care-l vaneaza (mai ales pentru splendida lui blana), ursul alb nu are dusmani cu adevarat.


Ursul polar alte poze si imagini
Poze cu Ursul polar

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact