Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Stiuca - pestele rapitor
Animale Stiuca - pestele rapitor modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Stiuca are un bot lung si lat, plin de dinti taiosi, si un corp alungit care poate ajunge pana la 1,5 m. Caracteristicile ei i-au adus si numele de „rechin de apa dulce".

Bineinteles, nu este un rechin, dar este un pradator la fel de vorace si de temut ca si acesta. Stiuca este solitara si isi vaneaza prada stand la panda.

Ea ramane imobila, ascunsa printre plantele acvatice; atunci cand un banc de pesti mici are proasta inspiratie sa-i treaca prin apropiere, ea se repede asupra lui si, dintr-o lovitura de coada, prinde prada si o inghite, incepand de la cap.

Stiuca se gaseste in cursuri de apa adanci, al caror curent este destul de lent, si in lacuri si iazuri nu prea reci, cu malurile ierboase.

Femela depune intre 30.000 si 60.000 de icre in mijlocul vegetatiei acvatice si intr-o zona putin adanca. Cresterea puietului este foarte rapida si ei pot trai cam douazeci de ani.

Stiuca - pestele rapitor alte poze si imagini
Poze cu Stiuca - pestele rapitor

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact