Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Randunica
Animale Randunica modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Randunica este o pasare migratoare; intoarcerea ei anunta venirea primaverii! Aceasta pasare mica nu cantareste mai mult de 10 pana la 20 g, dar poate strabate in timpul migratiei pana la 10.000 km.

Specia pe care o vezi in fotografia de dedesubt este „lastunul de casa". Ea cuibareste in colonii in orasele si satele de campie, dar si pe peretii stancosi.

Cei doi parinti se ocupa de constructia cuibului; acesta este facut din mici pietricele si fire de paie cimentate cu pamant argilos amestecat cu saliva. In bucataria chinezeasca aceste cuiburi sunt foarte apreciate; se face din ele o supa renumita! Femela depune intre 3 si 5 oua albe; cei 2 parinti le clocesc timp de 2 saptamani.

Puii ies din cuib pe la 3 saptamani, dar familia ramane unita pana cand acestia devin complet independenti. Randunica este o adevarata virtuoasa a zborului: ea zboara cu volte in toate directiile, facand viraje incredibile.

De altfel, ea isi vaneaza in zbor insectele care constituie baza regimului sau alimentar.
Randunica alte poze si imagini
Poze cu Randunica

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact