Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Poneiul
Animale Poneiul modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Poneiul este un cal mic, avand o inaltime la greaban mai mica de 1,48 m (la patrupede, inaltimea la greaban inseamna inaltimea intre sol si varful umarului)!

Toti cei care sunt mai inalti decat aceasta masura limita se numesc „cai". Ca si calul, poneiul necheaza si este erbivor, dar picioarele sale sunt mai scurte, coada sa stufoasa aproape atinge pamantul, iar coama ii este zbarlita.

Exista mai multe tipuri de ponei. Poneiul Shetland este unul dintre cei mai mici: are o inaltime la greaban de 1 m. In ciuda taliei mici, poneiul poate trage o incarcatura de 2 ori mai mare decat propria lui greutate (adica putin mai mult de 1.000 kg!).

De altfel, el era folosit pe vremuri in mine ca sa traga vagonetele incarcate cu minereu sau carbune. Femela (iapa) isi poarta manzul in pantec timp de 11 luni. Dupa nastere, micutul sta pe picioarele lui foarte repede; de la o luna, el incepe sa pasca iarba ca mama lui.
Poneiul alte poze si imagini
Poze cu Poneiul

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact