Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Pitonul
Animale Pitonul modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Pitonul este o ruda apropiata a sarpelui boa. Ca si in cazul acestuia, dintii lui nu injecteaza venin. Pitonul este activ mai ales in zori si pe inserat; el isi ucide prada incolacindu-se in jurul ei si strangandu-si pe rand inelele pentru a o sufoca.

Prada sa cea mai obisnuita consta in mici rozatoare ca sobolanii sau soarecii-saritori, dar reuseste sa omoare si cate un animal mai mare. Se povesteste chiar ca un piton ar putea ucide si inghiti un leopard!

Un asemenea pranz l-ar indestula pentru mai multe saptamani. Cei mai mari pitoni ajung la o lungime de peste 6 m.

Atunci cand este amenintat, pitonul se apara fie fugind, fie batandu-se, fie stand strans incolacit. Pitonul este ovipar: deci femela depune oua. Micii serpisori naparlesc de 4 pana la 6 ori pe an pentru a-si schimba pielea; adult, pitonul nu naparleste mai des de 1-3 ori pe an.

El isi pierde pielea de la cap la coada intr-o singura bucata, cam asa cum s-ar rula o soseta enorma. Aceasta schimbare a pielii poate dura 10 zile.
Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact