Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Pisica - animale de casa pisicile
Animale Pisica - animale de casa pisicile modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Pisica pe care o vedem zi de zi in casele noastre este o felina. Ei bine, da, ea este nici mai mult, nici mai putin decat un verisor mai mic al leului si al tigrului! Lucrul acesta se vede bine atunci cand vaneaza un soarece: inainteaza furisat, fara zgomot, la fel ca si rudele ei salbatice.

Este felina cea mai raspandita din lume: poti s-o intalnesti pe intreaga planeta. Ea insoteste colectivitatile umane de foarte multa vreme. In Egiptul antic ocupa, de altfel, un loc de seama printre zei! „Bastet", de exemplu, era zeita-pisica a muzicii, a dansului si a maternitatii.

Daca vrei sa adopti un asemenea „zeu", va trebui sa astepti ca el sa implineasca cel putin 8 saptamani pentru a fi in totalitate independent de mama sa. Pisica este carnivora. Ca toate felinele, ea toarce. Reuseste sa scoata zgomotul acesta specific printr-un ansamblu de miscari coordonate ale laringelui si ale glotei. Torsul este in general o manifestare a multumirii si a placerii.

Totusi uneori poate exprima si stresul sau frica. Ai grija, mai ales, sa te porti bland cu pisica ta; spre deosebire de caine, pisica nu are stapan si nu-si daruieste afectiunea decat aceluia sau acelora care au fost vrednici s-o „merite"! La fel, ocupa-te de acest prieten cu multa atentie! Chiar daca pisica este un animal foarte independent si este in general capabila sa se descurce singura, sanatatea ei poate fi pusa in pericol de diverse boli. In special, asigura-te ca nu are purici. „Muscaturile" lor nu sunt doar agasante, ci pot transmite pisicii tale paraziti, mai ales un vierme plat care seamana cu tenia.

Daca este cazul, va trebui sa-i administrati vermifuge, iar daca este o pisica ce alapteaza, chiar si puilor. Un alt vierme care se transmite de la mama la pisoi prin alaptare este limbricul; este un vierme rotund care poate provoca boli grave pisicilor foarte tinere. Pisica face in medie 4 pisoi la o nastere, dupa o perioada de gestatie putin mai lunga de 2 luni.

Ea isi alapteaza pisoii pana cand acestia implinesc 8 saptamani. Pisica traieste cam doisprezece ani, dar recordul de longevitate este de 31 de ani!
Pisica - animale de casa pisicile alte poze si imagini
Poze Pisica - animale de casa pisicile Imagini colorate Pisica - animale de casa pisicile

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact