Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Pinguinul
Animale Pinguinul modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Pinguinul traieste in colonii de mai multe mii de indivizi. Adesea pot fi vazuti pinguini strans lipiti unii de altii pentru a suporta mai bine frigul naprasnic (-50°C!) care poate domni in Antarctica.

Penajul impermeabil al pinguinului si stratul sau gros de grasime de sub piele sunt de asemenea foarte eficiente pentru protectia impotriva frigului.

Este cu adevarat o pasare ciudata; da impresia ca poarta mereu un smoching. Spre deosebire de alca, el nu poate zbura, dar este un excelent inotator!

Sub apa, isi foloseste aripile acoperite cu pene in forma de solzi ca pe niste inotatoare, iar labele sale mici ca pe o carma.

Se poate scufunda la adancimi mai mari de 45 m pentru a prinde pesti, calmari si creveti, cu care se hraneste. La pinguinul imperial, tatal este deosebit de devotat: el este cel care cloceste oul timp de 2 luni.

Cateva zile dupa ecloziune, puii sunt adunati si supravegheati de un grup de adulti, ca intr-o cresa.

Pinguinul imperial este usor de recunoscut dupa petele sale de un galben viu de pe cap, gat si cioc. Cu inaltimea lui de 1,20 m, el este cel mai mare dintre pinguini. La micul pinguin Adelie (acesta are 45 cm) cei doi parinti isi impart sarcina clocitului oului, inainte de a duce puiul la cresa.Pinguinul alte poze si imagini
Poze Pinguinul Imagini colorate Pinguinul

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact