Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Paunul
Animale Paunul modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Coada paunului mascul este alcatuita din pene superbe, imense, albastre si verzi. Atunci cand doreste sa se faca remarcat de o femela, el isi desfasoara coada maiestuos, in evantai, ca in poza ... facand splendida sa „roata"!

In Evul Mediu, nobilii ii apreciau mult carnea! Astazi este domesticit mai ales pentru frumusetea lui, ca pasare ornamentala. Paunul, care poate fi vazut in gradinile si parcurile publice, este originar din padurile Asiei.

Aceasta pasare se hraneste in mod obisnuit cu graunte si insecte, dar daca este infometata poate ajunge chiar sa ucida un sarpe cu lovituri de cioc, pentru a-l manca. In perioada reproducerii, masculul se inconjoara de 4 pana la 5 femele; ele pot fi recunoscute usor datorita penajului mult mai sters decat cel al masculului.

In general, paunul isi face cuibul direct pe pamant si femela depune in el intre 8 si 20 de oua, pe care le cloceste 32 de zile. Puii care ies din ele pot trai 10 pana la 15 ani, timp in care isi vor face auzit tipatul lor binecunoscut: „leon... leon"!


Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact