Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Muscarul
Animale Muscarul modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Aceasta pasare este familiara, insa atrage foarte putin atentia. Culorile si infatisarea muscarului sunt foarte obisnuite si el este foarte discret.

Are aproximativ marimea unei vrabii. Poti sa-l gasesti la tara, in paduri, in parcuri sau chiar asezat pe o linie de curent electric sau pe un stalp indicator. I se potriveste bine numele: este un redutabil vanator de insecte! De indata ce o musca, un fluture, o viespe sau o libelula trec fara sa-l observe, el se napusteste asupra insectei cu toata viteza.

Muscarul isi construieste cuibul folosind tulpini, licheni si muschi, intr-o adancitura a unui zid, intr-un tufis de iedera si cateodata chiar intr-un cuibar, daca are deschiderea destul de larga.

Femela depune aici 4 sau 5 oua alb-verzui stropite cu violet si cafeniu. Cei doi parinti le clocesc timp de 2 saptamani. Dupa ce ies din oua puii sunt hraniti de amandoi parintii inca vreo cincisprezece zile.
Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact