Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Molohul
Animale Molohul modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Aceasta mica reptila (soparla de circa 15 cm) are infatisarea unui adevarat monstru abia v iesit dintr-o legenda veche, menita a nu-i lasa pe copii sa adoarma! Si-a castigat pe drept numele de moloh zbarlit.

Cu toate acestea, in ciuda aparentelor, este bland si inofensiv. Poti sa-l pui chiar in palma. Corpul sau lat si turtit este in totalitate acoperit de tepi.

De o parte si de alta a capului se gasesc doi tepi mult mai puternici decat ceilalti si ridicati asemenea unor coarne.

Pradatorii sai trebuie sa aiba cerul gurii foarte tare ca sa manance atatia tepi! Este foarte bine adaptat vietii in desert: dimineata, roua condenseaza pe tepii sai si i se scurge in gura.

El poate trai astfel saptamani intregi fara sa gaseasca o sursa de apa. Pentru a se proteja de caldura, el se mai poate ingropa in nisip. Se hraneste mai ales cu furnici si, ca si cameleonul, isi poate schimba culoarea pielii in functie de dispozitia in care se afla.

Molohul alte poze si imagini
Poze cu Molohul

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact