Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Miriapodul
Animale Miriapodul modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Miriapodul nu are, evident, 1.000 de picioare, dar are oricum multe! I se mai spune si „iulus"; poate fi gasit aproape peste tot in lume, in climate reci sau calde, uscate sau umede. Impreuna cu ruda sa, scolopendra, el face parte dintre miriapode, un grup apropiat de cel al insectelor.

Corpul sau are o lungime intre 5 si 20 cm si este format dintr-o succesiune de segmente. Poate avea pana la 80 de segmente si fiecare dintre acestea are 2 perechi de picioare. Daca faci socoteala, un miriapod poate avea pana la 320 de picioare! Da, imens de multe!

El are pe cap 2 antene, dar, spre deosebire de scolopendra, nu are colti cu venin. In perioada de reproducere, pot fi observati adesea miriapozi inlantuiti, precum cei doi reprezentati in poza .

Daca se simte amenintat, miriapodul se ruleaza in spirala si ramane complet imobil. Este vegetarian si poate face mici pagube in gradini.
Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact