Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Mierla
Animale Mierla modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Mierla este una dintre cele mai mari pasarele, putand ajunge la o lungime de 25 cm. Mierla neagra (masculul are penele negre si ciocul galben, ca al celui din fotografia de sus; femela, in schimb, este cafenie, cum este cea din fotografia de jos) si mierla americana (care are spatele gri-brun si pieptul de culoare portocalie) fac parte dintre speciile cele mai cunoscute.

Cantecul mierlei este subtire, melodios si foarte variat. Aceasta pasare se hraneste in special cu rame si cu insecte; vara se delecteaza, de asemenea, cu fructe. Ea este strengarul care mananca ciresele chiar inainte ca noi sa le fi putut culege! Primavara masculul alege un teritoriu, iar femela construieste pe el un cuib din ramurele si ierburi cimentate cu noroi.

Cuibul este in general construit intr-un gard de maracini, un tufis sau lipit de o cladire. Femela depune aici 3 sau 4 oua albastre-verzui si le cloceste intre 12 si-l4 zile. Puii sunt gata sa plece din cuib la varsta de 2 saptamani. Tatal ii mai insoteste inca 2 saptamani, in timp ce mama cloceste din nou. Daca nu sfarseste in burta unei pisici, a unui sarpe sau a unei alte pasari - a ciorii, de exemplu - mierla poate trai 14 ani.
Mierla alte poze si imagini
Poze cu Mierla

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact