Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Melcul
Animale Melcul modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Melcul este o molusca gasteropoda; este deci o ruda indepartata a scoicii si a caracatitei! Cochilia ii serveste drept adapost: se retrage in ea la cel mai mic pericol. Priveste bine MR fotografiile: melcul are 2 perechi de antene.

La extremitatea celor 2 antene mari (care se mai numesc si „coarne") se afla un ochi. Cele 2 antene mici indeplinesc si rolul mainilor, si al nasului: cu ele poate pipai si mirosi. El se deplaseaza alunecand pe un strat vascos pe care-l secreta; acesta este mucusul.

Pentru a nu se deshidrata cand este prea cald, el se ascunde in cochilie si o inchide cu un capacel facut din acelasi mucus. Melcul se hraneste cu ierburi, pe care le „paste" cu ajutorul dintilor sai minusculi, care formeaza un fel de razatoare! Toamna, el se vara in pamant, unde doarme toata iarna.

Este hermafrodit, ceea ce inseamna ca este in acelasi t timp si mascul, si femela! Dupa imperechere, fiecare partener pleaca pe drumul lui si isi depune ouale in pamant; cateva saptamani mai tarziu din ele ies melci minusculi.
Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact