Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Magarul
Animale Magarul modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Magarul are o infatisare putin trista, dar nu-i place singuratatea.

Toata lumea cunoaste zbieretul lui: despre magar se spune ca rage. Acest raget, talia joasa, urechile lungi si culoarea sa, adesea gri, il deosebesc de ruda sa, calul.

Dupa o gestatie putin mai scurta de un an, magarita da nastere unui magarus. Acest pui adorabil isi va pastra pielea moale ca puful pana aproape de 2 ani.

Stii ca daca se incruciseaza un magar cu o iapa, puiul lor se numeste „catar"? incrucisarea unui armasar cu o magarita este mult mai rara si da un „bardou"! Dar nici catarul, nici bardoul nu pot face pui (se spune despre ei ca sunt sterili).

Din perioada Greciei antice si pana in secolul al 20-lea, omul a utilizat magarul pentru a lucra pamantul, pentru a transporta incarcaturi grele sau pentru a trage saretele. Acum, el este folosit mai mult pentru a plimba turistii sau ca animal de companie.

Magarul alte poze si imagini
Poze cu Magarul

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact