Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Macaleandrul
Animale Macaleandrul modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Aceasta micuta pasare de 14 cm este vioaie si rotunjoara. Se recunoaste dupa culoarea rosie a gusii, care i-a adus si numele de „gusa-rosie". Se hraneste pe sol cu tot felul de insecte si paianjeni.

Poate fi intalnit la fel de des atat in orase, cat si in paduri. Cel mai mult ii place sa stea cocotat pe ramurile joase ale copacilor, de unde-si canta trilul dulce si melodios. Se simte la fel de bine si in gradini, iar cateodata vine sa ciuguleasca grauntele pe care oamenii le pun pe pervazul ferestrelor.

Cuplul se formeaza pe durata unui sezon. Cuibul este facut din muschi si frunze uscate si este construit in general intr-o gaura de zidarie sau de arbore, iar cateodata chiar pe pamant.

De doua ori pe an, femela depune in cuib intre 5 si 7 oua. Ea le cloceste de fiecare data cate 13 zile. In timpul acesta, este hranita de mascul. Atunci cand puii ies din oua, cei doi parinti ii hranesc cu schimbul timp de 3 saptamani.

Macaleandrul alte poze si imagini
Poze cu Macaleandrul

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact