Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Limaxul
Animale Limaxul modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Limaxul face parte din grupa molustelor. El seamana foarte mult cu melcul, dar in general nu are cochilie pe spate (unii limacsi au, dar se vede greu cu ochiul liber). Ii plac mai ales locurile umede si nu rareori il vezi aproape pe tot intinsul campiei sau pe marginile drumurilor cand ploua sau dupa ploaie.

Poti sa dai peste el si in pamant, sub o frunza, o scoarta de copac sau o piatra. Cum nu are cochilie ca sa se protejeze de uscaciune, el secreta in permanenta un strat de mucus care ii unge corpul si-l protejeaza contra deshidratarii; acesta ii da limaxului aspectul sau gelatinos.

Si urma pe care o lasa cand se deplaseaza este formata din acelasi mucus. Limaxul se hraneste cu vegetale si poate face pagube serioase in gradinile de flori sau de zarzavaturi.

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact