Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Leul
Animale Leul modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Leul este unica felina care traieste si vaneaza in grup. Masculul, adesea denumit „regele animalelor", troneaza maiestuos cu frumoasa lui coama printre femelele clanului sau.

Pentru a tine intrusii la distanta de teritoriul lui, scoate ragete teribile care se aud de jur imprejur pe o raza de 10 km. Cu toate acestea, este un lenes teribil, care petrece aproape 20 de ore pe zi dormind sau odihnindu-se. De altfel, grupul este condus de o leoaica.

Si tot leoaicele sunt cele care vaneaza si se ocupa de pui. Puii de leu sunt mici ghemotoace de blana care petrec primele trei luni de viata alaturi de mama lor, departe de restul grupului. Catre varsta de trei ani, tinerii masculi adulti sunt goniti de catre masculul dominant. Atunci ei incearca sa ia locul unui mascul dominant in alt grup.

Iubire animalica

Ritualul imperecherii este un limbaj universal, chiar daca fiecare specie are propriul sau dialect. Cand un leu este gata sa se imperecheze, nici o leoaica nu ii poate scapa. Copulatia are loc o data la fiecare 15 minute, timp de o saptamana intreaga. Insa aceasta etalare de vigoare insatiabila se produce doar o data la doi ani.


Leul alte poze si imagini
Poze Leul Imagini colorate Leul

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact