Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Graurul
Animale Graurul modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Graurul este un obisnuit al gradinilor; el isi gaseste aici hrana naturala (insecte, viermi si fructe) si pe cea pe care i-o da omul (paine, graunte). El traieste, se deplaseaza si doarme adesea in grup.

In zbor, se poate recunoaste dupa aripile sale triunghiulare si ascutite. Primavara masculul poarta penajul nuptial: negru cu reflexe metalice albastre, verzi si violete; toamna, penajul sau este mai apropiat de cel al femelei si este presarat cu puncte albe. Masculul este uneori poligam.

Femela cuibareste adesea intr-o scorbura de copac, in care ingramadeste paie, lana si pene. Ea depune intre 4 si 6 oua de un albastru deschis, pe care le cloceste timp de-l4 zile.

Puisorii isi iau zborul la varsta de 3 saptamani. In general, graurii migreaza; totusi, sunt si cativa indivizi care isi petrec iarna in regiunile noastre. Cantecul graurului este un gangurit continuu, insotit de fluieraturi si scartaituri. El poate fi partial compus si din tot felul de imitatii (tipat de cucuvea, de culici, sonerie de telefon)!

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact