Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Garia
Animale Garia modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Ca si ruda sa alca, atunci cand se afla pe pamant garia are o pozitie aproape verticala.

Traieste in grupuri mici in marile de langa Polul Nord, pana in momentul depunerii oualor: atunci, revine pe tarmuri si cuplurile se izoleaza.

Femela depune un singur ou o data; cei doi parinti il clocesc pe rand timp de-l luna. Parintele care nu cloceste pleaca la pescuit pe mare, pentru a se hrani.

Garia prinde pestii sub apa, propulsandu-se cu ajutorul aripilor sale robuste. Acestea ii permit sa faca un adevarat „zbor" sub apa!

Dupa ecloziune, parintii raman alaturi de pui in timpul zilei; noaptea, pleaca sa prinda peste pentru a-l hrani, cu schimbul.

Datorita acestei tehnici, expunerea puiului la pradatori (soimul calator) este limitata; pe de alta parte, pasarile precum gaitele, corbii sau ciorile nu pot veni sa devasteze cuibul in absenta parintilor.
Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact