Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Furnica
Animale Furnica modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Ca si rudele lor, albinele, furnicile sunt insecte sociale: ele traiesc În societati foarte bine organizate, numarand uneori cateva zeci de mii de indivizi.

Totul incepe cu un zbor nuptial: regina isi ia zborul si este urmata de un alai de masculi inaripati. O data fecundata, regina isi pierde aripile si isi indeplineste principala sa sarcina: depune oua.

Toate femelele care se nasc din aceste oua sunt femele sterile si nu fac oua; ele sunt fie lucratoare care intretin furnicarul, fie soldati care il apara.

Furnicarul se intinde putin cate putin intr-o gigantica retea de galerii si camere. Lucratoarele au in grija lor ouale si larvele si hranesc furnicarul.

Unele furnici cresc paduchi de frunze (din care scot un fel de lichid dulce cu care se hranesc) sau cultiva ciuperci pe un covor de frunze, pe care le transporta taiate in bucati (asta este ceea ce fac furnicile de mai jos); altele merg in cautarea hranei sau o fura pur si simplu pe cea a furnicarelor vecine.

Furnica alte poze si imagini
Poze Furnica Imagini colorate Furnica

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact