Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Foca
Animale Foca modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Foca este un mamifer marin foarte prudent; ca toate mamiferele, ea are sange cald si isi alapteaza puii.

Are un mers greoi pe pamant, dar o data ajunsa in apa, este un excelent inotator. In apa ii place sa stea ca o „lumanare" (cum se vede si in fotografia din medalion).

Imagineaza-ti ca este capabila sa stea sub apa o jumatate de ora fara sa respire si se poate scufunda pana la-l00 m adancime pentru a pescui pestii si calmarii cu care se hraneste. Stratul gros de grasime pe care-l are sub piele ii permite sa reziste la frigul puternic din apele arctice.

Focile se strang in colonii mari pe tarmuri; coloniile pot numara cateva sute sau mii de indivizi. In perioada de imperechere, masculii incearca sa devina interesanti pentru femele, facand numeroase tumbe.

Foca este poligama: un mascul se imperecheaza cu mai multe femele. Incrucisarea are loc in apa. Puiul de foca este un ghem mare de blana, dupa cum poti vedea in fotografia din partea de sus a paginii.

Daca nu este ucisa de vanatori pentru blana ei foarte frumoasa, foca poate trai cam 20 de ani. Pentru a comunica, aceasta emite tot felul de mormaituri si chelalaituri ascutite. Pradatorii sai sunt orca, rechinul, ursul alb si omul (eschimosii inuiti se dau in vant dupa carnea sa). Exista mai multe specii de foci.

Poti vedea, de exemplu, foca de Groenlanda cu puiul sau in partea de jos a paginii din dreapta, foca gri comuna (sau lupul-de-mare) in partea de jos a acestei pagini si elefantul-de-mare in partea de sus a paginii din dreapta.

Elefantul de mare (care are nasul in forma de trompa) este cea mai mare dintre foci: masculul poate atinge o lungime de 6 m si poate cantari mai mult de 3 tone.


Foca alte poze si imagini
Poze cu Foca

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact