Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Fluturele
Animale Fluturele modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Sunt cel putin-l50.000 de specii de fluturi raspanditi aproape in toata lumea! Fluturii pe care ii vezi in gradini (ca aceia din fotografii) sunt diurni (ei sunt activi ziua).

Culorile vii ale aripilor lor sunt datorate micilor solzi care le acopera. Acesti solzi formeaza pudra ce ramane pe mana ta dupa ce atingi un fluture. Fluturele se hraneste cu nectarul florilor, cu seva copacilor sau cu zeama fructelor cu ajutorul trompei sale lungi. In repaus, aceasta este incolacita (asa cum vezi in fotografia din dreapta jos).

Zburand din floare in floare, fluturele transporta polenul; el contribuie astfel la inmultirea florilor. Femela depune oua, din care ies omizi dupa-l-2 saptamani.

Dupa un interval cuprins intre-l0 zile si...-l an, omida se transforma in fluture. In functie de specie, fluturele traieste intre cateva zile si 6 luni, rareori mai mult. In timpul iernii, unii fluturi hiberneaza sub frunze sau intr-o gaura; altii, in schimb, efectueaza migratii foarte lungi (unii zboara pana in Africa!).
Fluturele alte poze si imagini
Poze Fluturele Imagini colorate Fluturele

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact