Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Fazanul
Animale Fazanul modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Masculul este o superba pasare cu penajul multicolor. Pentru a face parada in fata femelei, el isi etaleaza coada lunga in toata splendoarea ei. Femela este mai mica si mai stearsa.

Penajul sau este discret si se confunda perfect cu ierburile inalte si tufisurile in care traieste si isi amenajeaza cuibul. Primavara ea depune in cuib si cloceste vreo cincisprezece oua.

Fazanii sunt fricosi. Daca sunt surprinsi, se ascund intre ierburile inalte si raman imobili si invizibili. Doar cand esti aproape gata sa calci pe el, fazanul zboara brusc, scotand tipete puternice de spaima.

Se hraneste cu graunte si cu plante tinere si, din aceasta cauza, produce pagube in culturi (porumb, grau, varza, capsuni). Totusi, aceste pagube sunt in mare parte compensate de faptul ca el mananca si mici animale daunatoare, ca limacsi, melci si larve de insecte.
Fazanul alte poze si imagini
Poze cu Fazanul

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact