Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Emu
Animale Emu modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Emu ocupa pozitia a doua in clasamentul celor mai mari pasari, imediat dupa ruda sa, strutul; el are o inaltime de aproape 2 m. Aripile sale sunt foarte mici si el nu poate sa zboare; prin compensatie, este un excelent alergator.

Traieste in sesurile paduroase, in campiile, savanele si padurile de eucalipti din Australia. Se deplaseaza in grupuri mici in cautarea hranei si a apei.

Cuplul se formeaza in sezonul de imperechere si masculul isi pazeste cu gelozie femela. Aceasta din urma depune intre 8 si-l5 oua intr-un cuib din frunze si iarba pe care masculul il construieste direct pe sol.

Si tot masculul este acela care cloceste ouale timp de aproape 2 luni si care are apoi grija de puisori pana cand acestia implinesc 20 de luni.

Este atent mai ales la acvila: aceasta este cel mai periculos dusman natural al micilor emu. Puii se hranesc cu insecte; adultii se hranesc si cu graunte si fructe. Strigatul sau este ciudat: seamana cu un ecou; se spune ca mugeste!

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact