Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Cosasul
Animale Cosasul modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Exista in jur de-l5.000 de specii diferite de cosasi; majoritatea traiesc in regiunile tropicale.

Cosasul este o insecta pe care o poti intalni pretutindeni pe pajisti. Cu siguranta ca ai vazut pana acum cosasi sarind la fiecare pas pe care-l faceai in iarba inalta.

Cosasul se distinge de lacusta de camp prin lungimea antenelor sale: acestea sunt mai lungi decat corpul. El este mai degraba carnivor si se hraneste mai ales cu insecte mici. Il reperezi usor si dupa cantecul sau (numit „tarait"), pe care il produce frecandu-si aripile unele de altele.

Femela poseda un ovipozitor la extremitatea abdomenului; acesta este un fel de tub aplatizat care ii permite sa-si depuna ouale in sol sau intr-o tulpina. Ecloziunea are loc in anul urmator.

Din fiecare ou iese o larva fara aripi; inainte de a deveni un cosas adult, ea va trece prin mai multe naparliri, timp de circa 3 luni.


Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact