Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Coiotul
Animale Coiotul modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Coiotul are o reputatie proasta, dar care nu este intemeiata. In realitate, nu este periculos nici pentru om, nici pentru turmele de animale domestice.

Din contra, hranindu-se cu mici rozatoare care se inmultesc rapid si cu starvuri, el este mai degraba util! Ca si ruda sa, lupul, noaptea coiotul urla.

El poate si sa scheaune, sa maraie, sa geama si sa tipe. La coiot, femela este cea care alege partenerul si cuplul este unit pentru mai multi ani.

Femela se instaleaza intr-un barlog ca sa nasca. In timp ce ea se ocupa de cei 4 pana la-l0 pui, masculul sta de paza si aduce mancarea.

Puii sunt o prada usoara pentru lup, puma si ursul brun; la varsta adulta, insa, coiotul scapa usor pradatorilor sai pentru ca este cel mai rapid dintre canide (poate fugi cu 60 km/h).

Acest animal are totusi doua defecte care ii joaca adesea renghiuri: are prostul obicei de a se intoarce des in timpul alergarii si are un somn adanc.


Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact