Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Cocosul si gaina animale de casa
Animale Cocosul si gaina animale de casa modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Gaina este cel mai raspandit animal de crescatorie din lume. Carnea sa si ouale pe care le face aproape in fiecare zi fac parte dintre principalele surse de proteine pentru multe populatii.

Cocosul este in general foarte colorat, spre deosebire de gaina, si creasta de culoare stacojie de pe capul lui este mult mai dezvoltata. Cu siguranta ca deja te-a trezit dimineata devreme cu faimosul lui strigat: „cucu-riguuu", mult mai impresionant decat cotcodacelile si caraielile gainilor!

El este agresiv si nu tolereaza usor prezenta unui alt cocos in cotetul sau de pasari; aceasta duce inevitabil la certuri care se rezolva cu puternice lovituri de cioc si de pinteni (pintenii sunt excrescentele lungi, cornoase de pe labele cocosului, pe care poti sa le vezi in fotografia din stanga).

Gainile alese pentru a face pui clocesc o duzina de oua timp de 21 de zile; puisorii ies din oua spargandu-le coaja cu ciocul. Gainilor si cocosilor le place foarte mult sa manance rame, boabe de porumb si de grau, iarba si mici insecte.

Tot ciugulind, ele inghit si mici pietricele, care o data ajunse in pipota ajuta la zdrobirea grauntelor.

Cocosul si gaina animale de casa alte poze si imagini
Poze Cocosul si gaina animale de casa Imagini colorate Cocosul si gaina animale de casa

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact