Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Calul
Animale Calul modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


De aproape 5.000 de ani calul il insoteste pe om. El a fost langa om atat in viata de toate zilele (pentru transport sau agricultura), cat si in situatiile mai dramatice (pe campurile de batalie!).

Exista numeroase varietati de cai, adaptate pentru diverse activitati: calul de curse, calul de tractiune... Si sa nu uitam poneiul, pentru ca el este fratele mai mic al calului.

Stii de ce trebuie potcovit calul? Pentru ca potcoavele ii protejeaza copitele: ele impiedica uzarea prea rapida a acestora si le apara de infectii.

Femela se numeste iapa, iar masculul, armasar. Dupa-l1 luni de gestatie, iapa da nastere unui manz sau unei manze (dupa cum puiul este mascul sau femela).

Micutul suge lapte de la mama sa pana aproape de 6 luni. Calul doarme circa 8 ore pe zi, dar el nu adoarme niciodata pentru multa vreme: in cea mai mare parte a timpului doarme in picioare.

Calul alte poze si imagini
Poze Calul Imagini colorate CalulPolitica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact