Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Animalele pe care le tineti in casa, in curte de companie, domestice sau salbatice. Animale de jungla sau fioroase. - Cainele preriilor
Animale Cainele preriilor modul de viata si caracteristicile lui animal .com .ro


Cainele preriilor nu este un caine, ci un mic rozator de circa 30 cm care apartine aceleiasi familii ca si veverita si marmota; el traieste din Canada pana in Mexic.

Are si o ruda in Europa Centrala care ii seamana foarte mult: popandaul. Cainele preriilor isi datoreaza numele strigatului sau, care aduce cu latratul unui caine.

Cand cainii preriilor se hranesc in grup, cu ierburi, exista intotdeauna printre ei un individ ridicat pe labele din spate, care are rol de santinela pentru a descoperi pradatorii (vulpea, coiotul, acvila regala, sarpele).

La cea mai mica nesiguranta, el da alarma si sare in ascunzatoare. Aceasta este formata din camere legate printr-un tunel cu lungimea de 3 pana la 5 m. Sunt numeroase ascunzatori asezate una langa alta; ele formeaza un veritabil „oras" subteran, locuit de sute sau mii de indivizi.

La inceputul secolului al 20-lea, unele dintre aceste „orase" numarau pana la 40 de milioane de indivizi! Acum, cainele preriilor este pe cale de disparitie!
Cainele preriilor alte poze si imagini
Poze cu Cainele preriilor

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact